Bir halkın soykırımını konu alan roman: Hocalı Katliam Günlerinde Aşk
Sovyetler Birliği’nin dağıldığı, dünyanın yeniden şekillendiği, Balkanlar’ın dönüştüğü 90’lı yıllar… Bu dönemde, bazıları “soykırım” olarak nitelendirilen toplu katliamlara varan pek çok üzücü olay yaşandı. Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bu olay, dünya siyaset tarihinde kara bir leke olarak kaldı. Binlerce saf insanın ölümüne sebep olan Hocalı Katliamını bu kitaptan okuyun.
Bir halkın nasıl soykırıma tabi tutulduğunu yazar Ferhat Atik’in akıcı ve dokunaklı kaleminden okuyacaksınız.
30 yıl önceydi. Dünya, insanlık tarihinin en korkunç katliamlarından birine uyandığında, takvimler 26 Şubat 1992’yi gösteriyordu.
Tarihe kara bir leke olarak geçen katliam, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşandı. Ermeni güçleri kadın, erkek, çocuk fark etmeksizin önlerine çıkan herkesi katletti.
büyük soykırım
Sanki dünya refah içinde yaşayanlar ile mazlum milyonlarca mazlum arasında ikiye bölünmüştü… Hocalı katliamı tam bu sıralarda gerçekleşti. Günümüzde birçok ülke ve toplum tarafından soykırım olarak kabul edilen Hocalı’dan geriye pek çok anlatılmamış hikaye kalmıştır. Ferhat Atik, Hocalı Katliam Günlerinde Aşk adlı kitabıyla bu hikâyelerden bazılarını okurlarına anlatıyor…
Sayfa: 216
Kitaptan…
“Daha anlatacak çok şeyim var. Daha öğrenilecek çok şey var. Bir katliamın ortasında aşkı unutmamalıyım. Aygül’ü unutmamalıyım. Hocalı katliamını unutmamalıyım. Aslında gördüklerimi, duyduklarımı, yaşadıklarımı asla ama asla unutmamalıyım.”
Kitap sayfası için link: