Haber

Mantı Sinop’ta balık etinden yapılıyordu

Mantı Sinop’ta balık etinden yapılıyordu

SİNOP – Sinop’ta bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Sinop Lakerda Festivali’nde balık mantı yapıldı. Levreklerden yapılan mantıya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Sinop’ta Lakerda Festivali etkinlikleri devam ediyor. Etkinlikte ilk kez vatandaşlara yeni bir lezzet sunuldu. Sinop’un meşhur levrek kıymalı mantısı yeni haliyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sinop Kadın Kooperatifi’nin festivale özel hazırladığı mantı, festivale katılanlardan büyük ilgi gördü. Levrek mantı vatandaşlar tarafından oldukça beğenildi.

Sinop Kadın Kooperatifi yönetim ortaklarından Fatma Ustacan ise yaptığı açıklamada, “Kooperatif olarak Lakerda Festivali’ne hazırlanırken farklı bir sunumla balık mantı yapma fikrini tartıştık. Geçen yıl arkadaşlar hamsi burger yapmışlar.Çok beğenildi bu sene de yapıldı.başka bir şey yapalım dedik.balık ve mantıyı bir araya getirelim.önce kendimiz yaptık, denedik ve tadına baktık.kendimiz sunduk ve beğendik. Lezzeti ve görselliği tarafımızca beğenildikten sonra sunmaya karar verdik, tadanlar çok mutlu oldu, çok beğendiler. “Bizim için iyi geçti” dedi.

Mantı yapımı hakkında bilgi veren Ustacan, “Levrekten mantı yaptık. Levrek balığını temizledik. Kılçıklarından temizledik. Temizledikten sonra balığın sevdiği baharatlarla hardal sosu yaptık. Maydanoz, soğan ve karabiberi birleştirip birleştirdik. Dolma hamuru hazırladık. Hazırladığımız dolma hamuruyla mantı açtık, “Pişirdik ve çok güzel oldu” dedi.

Levrek mantının tadına bakanlar, mantının harika bulduğunu, mantının levrek ve özel sosla birleşiminin çok lezzetli olduğunu söyledi.

kemalpasa-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu